Egészség

A Gymnema Sylvestre 6 lenyűgöző egészségügyi előnye.

A Gymnema sylvestre egy fás mászócserje, amely India, Afrika és Ausztrália trópusi erdeiben honos.

Leveleit évezredek óta használják az ókori indiai ájurvédában.

Hagyományos gyógymód a különböző betegségek, köztük a cukorbetegség, a malária és a kígyómarás ellen.

Úgy gondolják, hogy ez a gyógynövény gátolja a cukor felszívódását, és ezáltal a nyugati orvostudomány egyik népszerű témája lett.

Íme a6 lenyűgöző egészségügyi előnye Gymnema sylvestre.

1. Csökkenti a cukor utáni vágyat.

A Gymnema sylvestre segíthet csökkenteni a cukor utáni vágyakat.

A növény egyik elsődleges aktív összetevője a gimnasav, amely segít elnyomni az édességet.

Amikor cukros étel vagy ital előtt fogyasztják, a torninsav blokkolja az ízlelőbimbók cukorreceptorait.

A kutatások azt mutatják, hogy a Gymnema sylvestre kivonatok csökkenthetik az édesség ízének képességét, és így kevésbé vonzóvá tehetik az édes ételeket.

Egy végzett vizsgálat éhomi egyénekensorán fele kapott Gymnema kivonatot. Azok, akik kapták a kiegészítést, kevésbé voltak étvágygerjesztők az édes ételek iránt egy következő étkezéskor, és nagyobb valószínűséggel korlátozták az étkezésüket, mint azok, akik nem szedték a kivonatot.

ÖSSZEFOGLALÁS.

Agymnemsavaknyelvi cukorreceptorokat Gymnema sylvestre-ben találhatóblokkolhatják a, csökkentve az édesség ízének képességét. Ez csökkentett cukor utáni vágyhoz vezethet.

2. Segíti az alacsonyabb vércukorszintet.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint világszerte több mint 420 millió ember szenved cukorbetegségben, és ez a szám várhatóan növekedni fog.

A cukorbetegség egy anyagcsere-betegség, amelyet magas vércukorszint jellemez. Ennek oka az, hogy a test nem képes hatékonyan előállítani vagy inzulint használni.

A Gymnema sylvestre antidiabetikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Kiegészítésként más diabéteszes gyógyszerekkel együtt alkalmazzák a vércukorszint csökkentésére. Gurmarnak is hívják, ami hindiul a „cukor rombolója”.

Az ízlelőbimbókra gyakorolt ​​hatásához hasonlóan a Gymnema sylvestre is blokkolhatja a bélben lévő receptorokat, és ezáltal a cukor felszívódását, csökkentve az étkezés utáni vércukorszintet.

Atudományos bizonyítéka Gymnemavércukorszint-csökkentési képességéneknem elegendő ahhoz, hogy önálló diabéteszes gyógyszerként ajánlja. A kutatások azonban erős potenciált mutatnak.

Tanulmányok szerint 200–400 mg gymnemsav fogyasztása csökkenti a cukor glükóz bélben történő felszívódását.

Egy tanulmányszerint a Gymnema javította a vércukorszint-szabályozást a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél a vércukorszint csökkentésével.

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az étkezés utáni vércukorszint csökkentése az átlagos vércukorszint csökkenését eredményezte az idő múlásával. Ez segíthet csökkenteni a cukorbetegség hosszú távú szövődményeit.

Magas vércukorszinttel vagy magas HbA1c-emberek esetében a értékkel rendelkezőGymnema sylvestre segíthet csökkenteni az éhgyomri, étkezés utáni és hosszú távú vércukorszintet. Ha azonban vércukorszint-csökkentő gyógyszereket szed, akkor először konzultáljon orvosával.

ÖSSZEFOGLALÁS.

A Gymnema sylvestre antidiabetikus tulajdonságokkal rendelkezik, étkezés után csökkentheti a vércukorszintet.

3. Az inzulintermelés növelésével hozzájárulhat a kedvező inzulinszinthez.

A Gymnemaszerepe az inzulin szekréciójában és a sejtek regenerálásában szintén hozzájárulhat a vércukorszint-csökkentő képességéhez.

A magasabb inzulinszint azt jelenti, hogy a cukor gyorsabban ürül ki a véréből.

Ha prediabetesben vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenved, a test általában nem termel elegendő inzulint, vagy a sejtjei idővel kevésbé érzékenyek rá. Ez következetesen magas vércukorszintet eredményez.

A Gymnema sylvestre serkentheti az inzulintermelést a hasnyálmirigyében, elősegítve az inzulintermelő szigeti sejtek regenerálódását. Ez segíthet csökkenteni a vércukorszintet.

Számos hagyományos gyógyszer segít növelni az inzulin szekrécióját és érzékenységét. A gyógynövényterápiák azonban lendületet kapnak a gyógyszerfejlesztésben.

Érdekes módon a metformin, az első antidiabetikus gyógyszer aból izolált növényi készítmény volt Galega officinalis-.

ÖSSZEFOGLALÁS.

Gymnema sylvestre Úgy tűnik, hogy ahozzájárul a kedvező inzulinszinthez az inzulintermelés növelésével és az inzulinszekretáló szigetecske sejtek regenerálásával. Mindkettő segíthet a vércukorszint csökkentésében.

4. Javítja a koleszterin és a triglicerid szintjét, csökkentve a szívbetegség kockázatát.

A Gymnema sylvestre segíthet csökkenteni a „rossz” LDL-koleszterinszintet és a triglicerideket.

Míg a Gymnema hírnevét a vércukorszint csökkentésével és a cukor utáni vágyakozás csökkentésével szerzi, a kutatások azt mutatják, hogy befolyásolhatja a zsír felszívódását és a lipidszintet is.

Egy végzettvizsgálatban magas zsírtartalmú étrendenpatkányokban végzetta Gymnemamájzsírok kivonat elősegítette a testsúly fenntartását és elnyomta afelhalmozódását. A kivonattal etetett állatoknak és a normál zsírtartalmú étrendnek alacsonyabb volt a trigliceridszintje.

Egy másik tanulmány megállapította, hogy a Gymnema kivonat elhízásellenes hatást gyakorolt ​​a magas zsírtartalmú étrendet fogyasztó állatokra. Csökkentette a vérzsírszintet és a „rossz” LDL-koleszterinszintet is.

Ezen túlmenően, egy tanulmány a mérsékelten-elhízott emberek azt mutatta, hogy a Gymnema kivonat csökkent trigliceridek és rossz „LDL” koleszterin 20,2% -kal és 19% -kal. Sőt, 22% -kal növelte a „jó” HDL-koleszterinszintet.

A magas „rossz” LDL-koleszterin és trigliceridek a szívbetegségek kockázati tényezői.

Ezért agyakorolt ​​pozitív hatása Gymnema sylvestre LDL- és trigliceridszintekrehozzájárulhat a szívbetegségek alacsonyabb kockázatához.

ÖSSZEFOGLALÁS.

A kutatás alátámasztja, hogy a Gymnema szerepet játszhat a „rossz” LDL-koleszterin- és trigliceridszint csökkentésében, ami csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

5. Május segély fogyás.

A Gymnema sylvestre kivonatokról kimutatták, hogy elősegítik a fogyást állatokban és emberekben.

Egy három hetes vizsgálat csökkent testtömeget mutatott patkányoknak, akikkaptak Gymnema sylvestre vízkivonatot. Egy másik vizsgálatban a magas zsírtartalmú étrendben lévő,táplált patkányok Gymnema kivonattalkevesebb súlyt kaptak.

Ráadásul egy végzett vizsgálat 60 mérsékelten elhízott,szedő emberben Gymnema kivonatot5–6% -os testsúlycsökkenést és csökkent táplálékfelvételt eredményezett.

Azáltal, hogy blokkolja az édes receptorokat az ízlelőbimbókon, a Gymnema sylvestre kevesebb édes étel fogyasztását és kevesebb kalória fogyasztását okozhatja.

Az állandó kalóriahiány fogyást eredményezhet.

ÖSSZEFOGLALÁS.

A Gymnema sylvestre szerepet játszhat a fogyásban és megakadályozhatja a súlygyarapodást. Elősegítheti a csökkentett kalóriabevitelt.

6. Tannin- és szaponin-tartalma miatt segít csökkenteni a gyulladásokat.

A gyulladás fontos szerepet játszik testének gyógyulási folyamatában.

Néhány gyulladás jó, például ha sérülés vagy fertőzés esetén segít megvédeni testét a káros organizmusoktól.

Máskor a gyulladást a környezet vagy azokozhatják elfogyasztott ételek.

Azonban a krónikus alacsony fokú gyulladás hozzájárulhat különböző egészségügyi problémákhoz.

A vizsgálatok megerősítették a kapcsolatot a túlzott cukorbevitel és az emelkedett gyulladásos markerek között állatokban és emberekben.

Az a képesség, hogy a Gymnema sylvestre csökkenti a belekben a cukor felszívódását, lehetővé teheti aokozta gyulladás csökkentését is túlzott cukorbevitel.

Sőt, Gymnema úgy tűnik, hogy asaját gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Úgy gondolják, hogy ennek oka a cserzőanyagok és a szaponinok, amelyek hasznos növényi vegyületek.

A Gymnema sylvestre leveleket immunstimulálónak tekintik, vagyis szabályozhatják az immunrendszert, csökkentve a gyulladást.

A cukorbetegek nemcsak magas vércukorszintet és inzulinrezisztenciát szenvednek, hanem csökkent antioxidáns szintjük is lehet, ami hozzájárulhat a gyulladáshoz.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a Gymnema sylvestre különféle módon segíthet a cukorbetegségben és a magas vércukorszintben szenvedőknek, többek között a gyulladás elleni küzdelemben is.

ÖSSZEFOGLALÁS.

Atanninjai és szaponinjai Gymnema gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek a gyulladás leküzdésében.

Adagolás, biztonság és mellékhatások.

A Gymnema sylvestre- t hagyományosan teaként vagy leveleit rágva fogyasztják.

A nyugati orvostudományban általában tabletták vagy tabletták formájában szedik, megkönnyítve ezzel az adagolás ellenőrzését és ellenőrzését. Kivonat vagy levélpor formájában is bevehető.

Adagolás.

Aajánlott adagja Gymnema sylvestre attól függ, hogy milyen formában fogyasztja:

  • Tea: Forraljuk a leveleket 5 percig, majd hagyjuk meredeken 10–15 percig inni.
  • Por: Kezdje 2 grammal, 4 grammra növelve, ha nem fordul elő mellékhatás.
  • Kapszula: 100 mg, naponta 3-4 alkalommal.

Ha aszeretné használni Gymnema sylvestre-cukorreceptorok ta nyelvén lévőblokkolására, akkor 5–10 perccel magas cukortartalmú étkezés vagy snack elõtt vegyen be vízzel kiegészítõt.

Biztonsági információk.

A Gymnema sylvestre a legtöbb ember számára biztonságosnak tekinthető, de terhes, szoptató vagy teherbe esni szándékozó gyermekek vagy nők nem szedhetik.

Sőt, bár úgy tűnik, hogy javítja a vércukorszintet és az inzulinszintet, nem helyettesíti a cukorbetegség kezelését. Avegye be Gymnema-t csak más vércukorszint-csökkentő gyógyszerekkelorvosának felügyelete mellett.

Lehetséges mellékhatások.

Míg a vércukorszintre gyakorolt ​​hatása meglehetősen pozitív, a Gymnema sylvestre és más vércukorszint-csökkentő gyógyszerek kombinálása a vércukorszint nem biztonságos csökkenését okozhatja.

A Gymnema sylvestre- kiegészítőket nem szabad egyidejűleg szedni a vércukorszint-csökkentő gyógyszerekkel, beleértve az inzulininjekciókat is. Ügyeljen arra, hogy beszéljen orvosával a legjobb időzítésről ennek a kiegészítésnek a szedésére.

Ezenkívül a kiegészítést nem szabad aszpirinnel vagy azgyógynövénnyel együtt bevenni orbáncfű, mivel ez növelheti a Gymnemavércukorszint-csökkentő hatását.

Összegzés.

A Gymnema sylvestre segíthet a cukor utáni vágyakozásban és a magas vércukorszint csökkentésében.

A növény jótékony szerepet játszhat a cukorbetegség kezelésében is, mivel elősegítheti az inzulin szekréció serkentését és a hasnyálmirigy szigetsejtjeinek regenerálódását – mindkettő hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez.

Ezenkívül a Gymnema küzdhet a gyulladással, elősegítheti a fogyást és csökkentheti a „rossz” LDL-koleszterin és triglicerid szintet.

Bár a legtöbb számára biztonságos, először beszéljen kezelőorvosával, különösen akkor, ha a kiegészítést más gyógyszerekkel együtt kívánja bevenni.

Related Articles

Back to top button