Egészség

A top 7 Baicalin előnye – kínai koponya, Huang Qin, Scutellaria Baicalensis, csuklyás fűzfű.

A Baicalin nagyszerű gyógynövény-kiegészítő az egészségügyi előnyökhöz. Ebben a cikkben a Baicalin legfontosabb előnyeit tárjuk fel, amelyeket ma tapasztalhat.

Számos különböző név létezik, amelyeket az emberek Baicalin-nek használnak. Ide tartozik a kínai Skullcap, Huang Qin, Scutellaria baicalensisfűzfű (tudományos név) és a csuklyás. Kevésbé elterjedt nevek: Mad Bark és Baikal.

A Baicalin hosszú múltra tekint vissza a hagyományos kínai orvoslásban. Korábban a hosszú élettartam erősítőjeként és az egészséges szív és elme népszerűsítésére használták. Ma a Baicalin kivonatokat erős étrend-kiegészítőként használják. 

1. Relaxációs és stressz-felszabadító 

vizsgálatok azt sugallják, hogy a biacalin erős stresszoldási és relaxációs előnyökkel járhat. A baicalin az agyad GABA-receptoraira hat, amelyek a tested természetes relaxációs receptorai. A GABA hormont az agy termeli az alvás, a fájdalomcsillapítás és a relaxáció elősegítése érdekében.

A baicalin annyiban specifikus, hogy csak a GABAA receptorokat (konkrétan az alfa2- és az alfa3-altípusokat) célozza meg. Úgy gondolják, hogy ez az oka annak, hogy a relaxáció és a stresszoldás Baicalin előnyei negatív mellékhatások, például szedáció vagy letargia nélkül jelentkeznek.

Továbbá, bár a Baicalinről nem ismert, hogy nyugtató hatásokat produkálna, a kutatók azt találták, hogy ez javíthatja alvási szokásait. Tanulmányok azt találták, hogy a Baicalin alvás előtti szedése mind a lassú hullámú (SWS), mind a REM alvási fázist fokozza.

2. Neuroprotection – A Baicalin segít megvédeni az agyát!

A kutatók egy ideje tudják, hogy a Baicalin egyik legfontosabb előnye az a képesség, hogy neuroprotektív hatásokat vált ki. Figyelemre méltó, hogy a Baicalin képes megvédeni az idegsejteket a károsodástól stressz esetén. Ami a legfontosabb, hogy ez az agy iszkémiája során mutatkozott meg – az agy vér- és oxigénellátásának hiánya.

Számos biokémiai mechanizmus vesz részt a Baicalin neuroprotektív előnyeiben. A tudósok azt sugallják, hogy a Baicalin kölcsönhatása a GABA rendszerrel, a 70-es hősokk-fehérjével (HSP70) és a mitogénnel aktivált protein-kinázokkal (MAPK-k) mind az egyik mechanizmusa mögött rejlik, hogy rendkívüli módon képes védeni az agyadat.

 

3. Segíthet a tanulási képesség növelésében.

Tanulmányok azt mutatták, hogy a Baicalin kivonatok képesek javítani a memóriát és a tanulási képességeket. Számos állatkísérlet kimutatta a fókusz és memóriaorientált feladatok javulását a Baicalin kivonat használata után.

A kutatók még bebizonyították, hogy a Baicalin kivonatok ugyanolyan hatékonyak lehetnek, mint egyes Nootropic anyagok, a memória és a tanulás fokozásában. Például egy 2001-es állatkísérlet kimutatta, hogy a Baicalin ugyanolyan hatékony, mint a Piracetam, a fokozott figyelem fokozásában.

A fókusz és a memória javulásának Baicalin előnyeinek pontos mechanizmusait a tudósok még mindig kidolgozzák. Továbbra is szükség van további kutatásokra a biacalin-kivonat emberi résztvevők tanulására gyakorolt ​​hatásaival kapcsolatban, mivel a legtöbb vizsgálatot állatokon végezték.

4. Segít az egészséges keringési rendszer előmozdításában.

A Baicalin kivonatok egyik fontos módja az egészséges keringési rendszer elősegítésében az, hogy növeli a vér nitrogén-oxid szintjét. A tudósok azt találták, hogy a Baicalin nagyon alacsony dózisa is hatékonyan növeli a nitrogén-oxid szintjét.

A nitrogén-oxid fontos az egészségügyi vérnyomás fenntartásában. Ha teste nem termel elegendő mennyiségű nitrogén-monoxidot, akkor ezt endotheliális diszfunkciónak nevezik, és ez a magas vérnyomás és a szívbetegségek egyik fő kockázati tényezője. A nitrogén-oxid felelős az értágulatért – növeli az erek átmérőjét, ezáltal csökkenti a vérnyomást.

Más vizsgálatok szerint a Baicalin-kiegészítők hozzájárulhatnak a vér zsírtartalmának csökkentéséhez. Állatkísérletek azt mutatták, hogy 16 hetes Baicalin alkalmazás után a magas zsírtartalmú étrendet folytató állatok súlya alacsonyabb volt, és kevesebb a májban felhalmozódott zsír, mint a Baicalin nem. Ezenkívül a Baicalint kapó állatok vérében jelentősen alacsonyabb volt a koleszterin, a szabad zsírsav és az inzulin szintje.

5. Segít elősegíteni a jó vércukorszintet.

A vércukorszint különösen fontos a cukorbetegségben szenvedők számára. Az egészséges vércukorszint fenntartása azonban fontos az egyébként egészséges emberek számára is.

Állatkísérletek szerint a Baicalin képes támogatni az egészséges vércukorszintet. Például tanulmányok azt találták, hogy a Baicalin javítja az AMPK enzim működését, amelyről ismert, hogy csökkenti a vércukorszintet.

Legalább egy tanulmány kimutatta, hogy a Baicalin nagy dózisai hasonló hatásokkal járhatnak, mint egy általános vércukorszint-szer.

 

6. Segít csökkenteni a gyulladást.

A baicalin-kivonatoknak erős gyulladáscsökkentő hatása van. Ez különösen releváns a makrofágok és az immunsejtek esetében. A makrofágok immunsejtek, amelyek részt vesznek a szervezet gyulladásos reakciójában. A makrofágok kifejezetten részt vesznek a gyulladás megindításában, fenntartásában és feloldásában.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kínai Skullcap kivonatai aktiválhatják a makrofágok gyulladáscsökkentő aktivitását. Úgy tűnik, hogy az érintett mechanizmus kötő aktivitást mutat a makrofágok ösztrogénreceptoraihoz.

Kimutatták, hogy a baicalin megszakítja a kemokinek aktivitását a gyulladásban. A baicalin csökkenti a kiválasztott kemokinek aktivitását. Ez segít csökkenteni a test gyulladását. Úgy tűnik, hogy ez a művelet a Baicalin különböző kemokin ligandumokhoz való kötődésén keresztül zajlik, ezáltal megzavarva azok aktivitását.

 

Következtetés.

Összegzésképpen elmondható, hogy a Baicalin egy erőteljes természetes kiegészítő és egészségfejlesztő. Egészségügyi előnyeinek széles skálája van, beleértve a relaxáció és a stressz enyhítését, a neuroprotektiót, valamint a memória és a tanulási lehetőségek fokozását. A Baicalin további előnyei közé tartozik az egészséges keringési rendszer elősegítése, az egészséges vércukorszint elősegítése, a gyulladás csökkentése és esetleg antivirális / antibiotikus anyagként való működés.

Ezeket a Baicalin legfontosabb előnyöket tekintélyes tudósok különféle tudományos folyóiratokban rögzítik. Az adatok többségét azonban ma is állatkísérletek veszik át. További vizsgálatokra van szükség a Baicalin emberre gyakorolt ​​hatásairól. Pontosabban, hogyan bizonyulnak az állatmodellekben ismertetett Baicalin előnyök az embereknél?

Egy biztos, hogy ennek az ősi növényfajnak számos potenciális előnye van azok számára, akik használják. A Baicalin előnyei minden korosztály számára nagyszerűek. A Baicalin egy figyelemre méltóan biztonságos étrendi vegyület, amelynek története már több ezer évvel ezelőtt a hagyományos kínai orvoslásig nyúlik vissza.

 

Related Articles

Back to top button