Egészség

A Yucca egészségügyi előnyei.

Mi a yucca?

A yukák gyakori kertes növények, hegyes levelekkel. A növénynek sok faja létezik, a gyümölcsöket, magokat és virágokat gyakran fogyasztják. (A Yuccát nem szabad összetéveszteni a yukával, amely egy gyökérzöldség, más néven manióva.) A

Yucca számos egészségügyi előnnyel jár, és gyakran gyógyszeresen használják. A yucca növény egyes részei beépíthetők az étrendbe. Helyileg alkalmazható bőrbetegségek vagy sebek kezelésére is. Leggyakrabban a yuccát kiegészítésként veszik fel.

Fokozza az immunitást.

A Yucca nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és antioxidánsokat, amelyek mind az immunrendszer, mind az egészségi állapot javát szolgálhatják.

A C-vitamin serkenti a fehérvérsejtek termelését és aktivitását, amelyek leküzdik a fertőzéseket és a vírusokat.

A yucca antioxidánsok megvédenek bennünket a sejtmutációktól és a szabad gyököknek nevezett romboló molekulák károsodásától.

Könnyíti az ízületi gyulladás fájdalmát.

Az őslakos amerikaiak már régóta használják a yukát az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére, és a yucca-kiegészítőket (gyakran tabletták formájában) ma gyakran használják ugyanarra a célra. A Yucca gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek csillapítani a fájdalmat.

Egyes kutatások azt sugallják, hogy akiknek nagy a kockázata az ízületi gyulladásra, a yucca szedésével potenciálisan megakadályozhatják annak kialakulását.

A Yucca erős antioxidánsokat és szaponinokat is tartalmaz. Ezek az anyagok csökkenthetik az ízületi gyulladás tüneteit.

Előnyök a bőr egészségére.

A Yucca többféle bőrelőnyt nyújt. Tanulmányok kimutatták, hogy a yucca fényvédő tulajdonságokkal rendelkezik, és képes lehet jobban megvédeni a nap károsodásait, mint néhány kereskedelmi SPF.

A yucca kivonatot, amelyet időnként krémekhez, szappanokhoz vagy samponokhoz adnak, különféle bőrbetegségek kezelésére lehet használni, ideértve:

  • korpásodás
  • kopaszodó
  • sebeket és vágásokat,
  • ficamokat,
  • bőrbetegségeket és fertőzéseket.

A yuccában található folsav segíthet javítani a bőr egészét és a szem egészségét. A nagy mennyiségű C-vitamin elősegíti a kollagén, a bőr fő fehérjéjének előállítását is.

Segíti a cukorbetegség kezelését.

A Yucca még mindig javíthatja az egészséget a cukorbetegeknél. Bizonyíték van arra, hogy a yucca segít a vércukorszint szabályozásában.

Egy 2013-as tanulmány megállapította, hogy a yucca szabályozta az anyagcserezavarokat a cukorbeteg patkányokban. Azt is megállapították, hogy mérsékelten csökkenti a glükózszintet. Míg a yuccát soha nem szabad inzulin vagy más, a cukorbetegségre felírt gyógyszer helyett használni, ez kiegészítheti a cukorbetegség kezelését. Használat előtt mindig konzultáljon orvosával.

Gátolja az oxidatív stresszt.

Az oxidatív stressz (egyfajta egyensúlyhiány a sejtjeinkben) súlyos károkat okozhat testünkben. Idővel hozzájárul a Parkinson-kórhoz, az Alzheimer-kórhoz, a szívelégtelenséghezés a gyulladásos állapotokhoz. Bizonyíték van arra, hogy a yuccában található vegyületek, beleértve az antioxidánsokat, segítenek megvédeni testünket az oxidatív stressztől.

Egy 2013-as tanulmány még az oxidatív stressz okozta károsodások jelentős csökkenését is megállapította egerekben, amelyek yucca-kiegészítőket kaptak. A kutatók azt találták, hogy a yucca védő hatással volt több szerv degenerációja ellen.

 

Related Articles

Back to top button