Egészség

Kék Spirulina – Mi ez és miért jó neked?

Valószínűleg látta, hogy ez az élelmiszer-trend uralja a közösségi média hírcsatornáját – őrülten vibráló óceáni turmix tálak, sellő lattes és egyszarvú minden. A Blue Spirulina az a varázslatos összetevő, amely életre kelti ezeket az insta-méltó bejegyzéseket.

 

Mi az a Blue Spirulina?

Az egész hűséges régi barátunknál, akezdődik Zöld Spirulinánál (Spirulina platensis). A Green Spirulina kék-zöld alga. A kék pigment a phycocyanin nevű fitokémiai anyagból származik. Amikor a fikocianint kivonják a zöld spirulinából, egyszerűen kék spirulinának hívjuk.

 

Milyen előnyei vannak a Phycocyanin / Blue Spirulina-nak?

Az élénk színek nagy mutatója a magas antioxidánsoknak, és pontosan ez az, ami a Phycocyanin! A phycocyanin erős harcos a szabad gyökök ellen, és az előzetes kutatások szerint megvédheti az idegrendszer, a máj, a szív és a vesék sejtjeit. Mivel az oxidatív stressz fokozza a gyulladást, a Phycocyanin bizonyos körülmények között gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Kapcsolatos kutatás egyéb potenciális egészségügyi előnyöket arra utalnak, hogy a spirulina is segítséget modulálják az immunrendszer system és csökkenti a szürkehályog.

 Miben különbözik a Green Spirulinától?

Természetesen mind a zöld, mind a kék spirulina tartalmaz Phycocyanint, de a hasonlóságok itt véget érnek. Mivel a Green Spirulina egy teljes élelmiszer, megfelelő vitamin- és ásványi anyagforrást tartalmaz, magas a fehérjetartalma, ezért esszenciális aminosavakat tartalmaz. Híressége van gyulladáscsökkentőként is (talán a phycocyanin hatásainak köszönhetően), ösztönzi az egészséges immunrendszert, elősegíti a szív egészségét, csökkenti a magas koleszterinszintet és még sok minden mást.

A legnagyobb különbség a zöld és a kék spirulina között, eltekintve a radikális színektől, az íze! A Green Spirulina egy egészsejtű algák, így több íze van, mint egy … mint… alga. Tekintettel arra, hogy a Blue Spirulina kivonat, az illata és íze sokkal semlegesebb, így a spirulina előnyeinek némelyike ​​halszerű íz nélkül is megkapható.

Hogyan használjam?

A Blue Spirulina por olyan élénk, elektromos kék színű, hogy akár fél teáskanálnyit is felhasználhat, hogy élénkebbé tegye bármilyen turmixot, bliss labdát vagy édességet. A lehetőségek valóban végtelenek! 

 

Related Articles

Back to top button