Egészség

Mezoglikán

Milyen más nevek ismerik a mezoglikánt?

Aorta GAG-k, Aorta-glikozaminoglikánok, Glikozaminoglikánok, Glikozaminoglikánok, Glikozaminoglikánok, Heparinoid-frakció, Heparinoidok, Héparinoidek, Mesoglicano, Mezoglikán, Mukopoliszacharid, Szulfomukopoliszacharid.

Mi az a mezoglikán?

A mezoglikán tehén tüdőből vagy tehénérből (nyert anyagaorta) vagy sertésbélből. Gyógyszerként alkalmazzák különféle erek rendellenességei esetén. A felhasználástól függően a mezoglikánt szájon át, a bőrre viszik be, vagy injekció formájában adják be az izomba (intramuszkulárisan) vagy a véráramba (intravénásán, IV-ben).

A mezoglikánt az „kezelésére használjákartériák megkeményedésének” (érelmeszesedés); aranyér; az erek duzzanata (gyulladása) (vasculitis); rossz vérkeringés, amely visszérhez és más erek problémáihoz vezethet; lábszárfekélyek; magas vérzsírszint, különösen magas trigliceridszint; és a stroke.

acsökkentésére is használják lábfájdalom során Gyaloglás , amelyet gyakran perifériás artériás betegségben szenvednek (PAD).

A mezoglikánt néha arra használják, hogy az agyban rossz vérkeringéssel rendelkező emberek gondolkodási képességeit fejlesszék.

Egy másik felhasználás  megelőzésére vérrögök a lábak (mélyvénás trombózis).

A mezoglikánt néha közvetlenül a bőrre viszik a lábfekély kezelésére.

Az egészségügyi szolgáltatók mezoglikánt adnak lövésként a rossz vérkeringés, a lábfekélyek, a szívbetegségekés a stroke kezelésére. Intravénásan adják az alsó végtagok iszkémiájának kezelésére, olyan állapotban, amikor elegendő oxigén nem jut el a lábszövetekbe az erek problémái miatt.

Esetleg hatékony …

 • A gondolkodás és az életminőség javítása azoknál az embereknél, akiknek korlátozott véráramlása van az agyban. Úgy tűnik, hogy a mezoglikán szájon át történő javítása javítja az agy oxigénellátását és az életminőséget, ha azt 6 hónapos időszak alatt alkalmazzák. Bizonyos bizonyítékok vannak arra, hogy a mezoglikán ugyanúgy működhet, mint a vért hígító gyógyszerekkel végzett szokásos kezelés.
 • Magas vér zsírok úgynevezett trigliceridek.Úgy tűnik, hogy a mezoglikán szájon át történő bevitele csökkenti a teljes és nagyon alacsony sűrűségű lipoprotein (VLDL) triglicerideket azokban az emberekben, akiknek magas a vér trigliceridszintje.
 • Acsökkentése fájdalom járás közbennevezett perifériás artériás betegségnekbetegségben szenvedőknél. Váltakozó intravénás és orális mesoglycan úgy tűnik, hogy javítsa gyalog betegeknél láb fájdalom miatt a perifériás artériás betegség. Továbbá úgy tűnik, hogy ezeknél a betegeknél javul a gyalogolási távolság, ha mezoglikánt 3 hétig lövésként adunk, majd 20 hétig szájon át szedjük a mezoglikánt. Úgy tűnik azonban, hogy a mezoglikán szájon át történő bevétele kevésbé hatékony a gyalogos távolság javítására, mint a defibrotid gyógyszer szedése.
 • A rossz vérkeringés kezelése, amelyvezethet visszérhez és egyéb állapotokhoz. Bizonyos bizonyítékok vannak arra, hogy a mezoglikán szájon át vagy injekciókéntjavíthatja a különféle vénás megbetegedésekkel járó tüneteket, beleértve a visszér- és duzzadt vénákat (phlebitis1-3 hónapos időtartam alatt). A mezoglikán közvetlenül a bőrre történő felvitele szintén hasznosnak tűnik a rossz keringésű emberek lábfekélyeinek kezelésében.
 • Lábfekély kezelése. Úgy tűnik, hogy a mezoglikán kombinációjának szájon át és lövésként történő beadása növeli a lábfekély szokásos kezelésének hatékonyságát.

Esetleg hatástalan a …

 • A test mélyén lévő vénákban képződő vérrögök (mélyvénás trombózis, DVT).mezoglikán szájon át történő bevitele és a kompressziós harisnya használata a szokásosután DVT- Úgy tűnik, hogy aterápianem segít megakadályozni a DVT megismétlődését.
 • Stroke. A mezoglikán lövésként történő beadása és ainjekcióval történő dexametazon intravénásbeadása (IV-vel) 5 napig autána strokestroke-ot, majd a mezoglikán szájon át történő bevétele további 25 napig nem tűnik javulónakszenvedő emberek kimenetelén.

Nem elégséges bizonyíték az eredményesség értékeléséhez a …

 • „Az artériák megkeményedése” (érelmeszesedés) esetén. Korai bizonyítékok vannak arra, hogy a mezoglikán lassíthatja az érelmeszesedés előrehaladását azáltal, hogy megakadályozza az érfalak megvastagodását.
 • Az erek duzzanata (gyulladása) (vasculitis). Van néhány fejlődő bizonyíték arra, hogy a lövésként adott mezoglikán hasznos lehet néhány ember kezelésében ezzel a betegséggel.
 • Aranyér.
 • Más feltételek.

További bizonyítékokra van szükség a mezoglikán hatékonyságának értékeléséhez ezekre a felhasználásokra.

Hogyan működik a mezoglikán?

Úgy tűnik, hogy a mezoglikánnak olyan hatásai vannak, amelyek javítják a véráramlást és csökkentik az alvadás kockázatát.

Vannak biztonsági aggályok?

A mezoglikán a legtöbb felnőtt számára SZÁNDÉKOSAN LEHETSÉGES. Ez okozhat hányingert, hányást, gyomorégés, fejfájás, hasmenés,és bőrreakciók.

Mivel a mezoglikán állati eredetű termékekből áll, fennáll annak a veszélye, hogy a beteg állatok véletlenül átterjedhetnek a betegségekre.

Nincs elég információ ahhoz, hogy megtudjuk, a mezoglikán biztonságos-e, ha bőrre viszik vagy intravénásan adják be (IV-vel).

Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések:

Terhesség és szoptatás: Nincs elegendő megbízható információ a mezoglikán szedésének biztonságosságáról, ha terhes vagy szoptat. Maradjon biztonságban és kerülje a felhasználást.

Vérzési rendellenességek: A mezoglikán vérzést okozhat alvadási problémákkal küzdő embereknél. Óvatosan használja.

Az allergia a vér vékonyabb heparin:Mesoglycan okozhat allergiás reakciókat, akik allergiásak a heparin vagy rokon gyógyszers.

Műtét: A mezoglikán lassíthatja a véralvadást. Bizonyos aggodalomra ad okot, hogy ez extra vérzést okozhat, ha a műtét közelében használják. Legalább 2 héttel a tervezett műtét előtt hagyja abba a mezoglikán alkalmazását. A mezoglikán

adagolási szempontjai.

A következő dózisokat vizsgálták tudományos kutatás:

szájon:

 • A megakadályozza a véráramlás rendellenességei, az agy: mesoglycan 100-144 mg naponta.
 • Magas trigliceridszint esetén: mezoglikán 96 mg naponta.
 • Gyenge vérkeringés esetén: 50 mg naponta háromszor.

INTRAMUSKULÁRIS: Az

 • egészségügyi szolgáltatók mezoglikán felvételeket adnak az agyi érrendszeri betegségek, a rossz vérkeringés és a rossz keringés okozta fekélyek kezelésére.

Related Articles

Back to top button