Egészség

Mi az a kalcium-bentonit agyag?

A kalcium-bentonit agyag abszorbens fajta agyag, amely jellemzően a vulkanikus hamu öregedése után keletkezik. Nevét a wyomingi Fort Bentonról kapta, ahol a legnagyobb agyagforrás található meg, de a kalcium-bentonit agyag az egész világon megtalálható.

Ez az agyag egyedülálló összetételű, és képes felszívni a „negatív töltésű” toxinokat. Az emberek már a kalcium-bentonit agyag évszázadok olyan módon, hogy méregteleníti a szervezetet, javítja az emésztést, javítja a bőr tónusát, és így tovább.

A kalcium-bentonit agyag előnyei.

Mindennapjaink rendszeresen rovarirtóknak, ólomnak és nyomelemeknek tesznek ki minket, mint például a réz. Ezek a méreganyagok felhalmozódhatnak a szervezetben, és megakadályozzák a megfelelő működését.

A bentonit agyagot tanulmányozták, és kiderült, hogy elnyeli ezeket a toxinokat és más anyagokat. Valójában néhány ember még kis mennyiségű kalcium-bentonit agyagot is fogyaszt, megtisztítva a szervezetet ezektől a káros elemektől.

A kalcium-bentonit agyag szintén népszerű összetevője a bőrápoló termékeknek. Egy krémet vagy krémet kenve bentonit agyaggal gátat képez a bőre és a lehetséges irritáló anyagok között.

A bentonit agyag segít abban is, hogy a bőrápoló termékek megtapadjanak a bőrén és vízállóbbak legyenek.napvédő krémet, amely bentonit agyagot tartalmaz Találtak hatékonyabb, mint néhány más fényvédő anélkül.

Iránban az agyagot hajtisztító és öblítőszerként használják. A bentonit szintén hatékony gyógyító összetevőnek bizonyult a bőrén, és olykor krémekben használják pelenka kiütések kezelésére.

Hogyan kell használni a kalcium-bentonit agyagot?

A kalcium-bentonit agyagot többféleképpen is felhasználhatja, attól függően, hogy mit remél.

A bőrön.

Ha bentonit agyagot használ a bőr szennyeződésének tisztításához, vegye fontolóra egy kalcium-bentonit agyag maszkot. Ilyen maszkot készíthet otthon bentonit agyagpor megvásárlásával.

Miután tisztított vizet adott a porhoz, agyagpasztát kap, amelyet rétegezhet az arcán. A paszta enyhe elektromos töltést fog hordozni, amely vonzza a toxinokat a bőr mélyén.

Hagyja az agyagot az arcán, amikor megszárad, általában körülbelül 10 percig. Nedves mosogatórongy segítségével óvatosan távolítsa el az agyagot.

Belsőleg.

A bentonit agyag kis mennyiségben is fogyasztható. Megvásárolhatjabentonit kapszulák online,vagy egy egészségügyi élelmiszerbolt.

A kapszulák bevitele növelheti az immunitást azáltal, hogy leküzdi azokat a baktériumokat , amelyek megbetegedhetnek. Ez segíthet abban is, hogy megtisztítsa testét olyan felhalmozódott méreganyagoktól, mint az alumínium, a higany és az ólom.

A bentonit agyag segíthet a bélben is több tápanyag felszívódásában, növelve a belekben lévő flórát. A bentonit agyag fogyasztása előnyökkel jár azok számára, akik javítani akarják az IBS, a szivárgó bél és más emésztőrendszeri tüneteket.

A kalcium-bentonit agyag szedésének mellékhatásai.

A kalcium-bentonit agyag használatának nincs ismert súlyos mellékhatása. Lehetséges, hogy túl sokat fogyaszt ebből a termékből, ezért mindig kövesse a csomagolás utasításait, és ne fogyassza az agyagot négy hétnél tovább egymás után anélkül, hogy szünetet tartana.

Néhány esetben megbetegedtek a túl sok bentonit agyag elfogyasztása miatt, de ezek az esetek nagyon ritkák normál használat esetén.

Ha az agyagot a bőréhez használja, végezzen tapasztesztet a bőrének egy kis, rejtett területén, mielőtt kipróbálná az arcán. Mindig célszerű egy új terméket vagy összetevőt tesztelni a bőrén, hogy lássa, van-e bőrre érzékeny vagy allergiás reakciója.

Kipróbálja a kalcium-bentonit agyagot?

A kalcium-bentonit agyag egészségügyi előnyeinek kipróbálása nagyon kevés kockázattal jár. Noha további kutatásokra van szükségünk, hogy megértsük ezt az ősi összetevőt, bizonyítékaink vannak erőteljes tisztító és méregtelenítő tulajdonságairól.

A bentonit agyagmaszk használata egészséges alternatíva a vegyszerekkel és durvább szintetikus összetevőkkel ellátott maszkokhoz. És a bentonit agyag táplált és emésztési tulajdonságokkal rendelkezik

Related Articles

Back to top button