Egészség

Minden, amit tudnod kell a mályvacukor gyökérről.

Mi az a pillecukor gyökér?

A mályvacukor gyökér (Althaea officinalis) egy évelő gyógynövény, amely Európában, Nyugat-Ázsiában és Észak-Afrikában honos. Évezredek óta használják népi gyógymódként az emésztési, légzési és bőrbetegségek kezelésére.

Gyógyító ereje részben a benne lévő nyálkának köszönhető. Általában kapszula, tinktúra vagy tea formájában fogyasztják. Bőrtermékekben és köhögés elleni szirupokban is használják.

Olvassa tovább, hogy többet megtudjon ennek az erőteljes növénynek a gyógyító potenciáljáról.

1. Segíthet a köhögés és megfázás kezelésében.

A pillecukor gyökér magas nyálkásító tartalma hasznos gyógymódvá teheti köhögés és megfázás kezelésére.

Egy 2005-ben készült kicsi tanulmány megállapította, hogy a pillecukor gyökerét tartalmazó gyógynövényes köhögésszirup hatékonyan enyhítette aokozta köhögést megfázás, hörghurutvagy a nyálka képződésével járó légúti megbetegedések. A szirup aktív összetevője a száraz borostyánlevél kivonat volt. Kakukkfüvet és ánizsot is tartalmazott.

12 napon belül mind a 62 résztvevőészlelt 86-90 százalékos javulásta tünetekben. Ezen eredmények igazolásához további vizsgálatokra van szükség.

fehérmályva gyökere Úgy tűnik, hogy aenzimként fellazítja a nyálkahártyát és gátolja a baktériumokat. A pillecukor gyökér kivonatot tartalmazó pasztillák segítenek a száraz köhögésben és a torok irritációjában.

Hogyan kell használni: Vegyen naponta 10 ml (ml) pillecukor gyökér szirupot. Igyon néhány csésze zacskós pillecukor teát a nap folyamán.

2. Segíthet enyhíteni a bőrirritációt.

A pillecukor gyökér gyulladáscsökkentő hatása a furunculosis, az ekcéma és a dermatitis okozta bőrirritáció enyhítésében is segíthet.

Egy 2013-as felülvizsgálat szerint 20% fehérmályva gyökér kivonatot tartalmazó kenőcs használata csökkentette a bőrirritációt. A kutatók szerint a gyógynövény stimulál bizonyos sejteket, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak.

Önmagában alkalmazva a kivonat valamivel kevésbé volt hatékony, mint egy gyulladáscsökkentő szintetikus gyógyszert tartalmazó kenőcs. A mindkét összetevőt tartalmazó kenőcsnek azonban nagyobb volt a gyulladáscsökkentő hatása, mint a csak egyiket vagy másikat tartalmazó kenőcsöknek.

További kutatásokra van szükség ezen megállapítások megerősítéséhez és részletezéséhez.

Hogyan kell használni: Vigyen fel 20% fehérmályva gyökér kivonatot tartalmazó kenőcsöt az érintett területre naponta háromszor.

Hogyan kell elvégezni a bőr tapasz tesztjét: Fontos elvégezni egy tapasz tesztet, mielőtt bármilyen helyi gyógyszert alkalmazna. Ehhez dörzsöljön egy fillér nagyságú összeget az alkar belsejére. Ha 24 órán belül nem tapasztal irritációt vagy gyulladást, biztonságosnak kell lennie máshol.

3. Segíthet a sebgyógyulásban.

A mályvacukor gyökérnek antibakteriális hatása van, amely hatásossá teheti a sebgyógyulásban.

Egy 2015-ös állatkísérlet eredményei azt sugallják, hogy a pillecukor-gyökér kivonat képes akezelésére. gram-pozitív baktériumok

Ezek a baktériumok felelősek a előforduló fertőzések több mint 50 százalékáért, és magukban foglalják az antibiotikumokkal szemben rezisztens „szuper hibákat”. Patkányi sebekre helyileg alkalmazva az extraktum jelentősen növelte a sebgyógyulást az antibiotikum kontrollokhoz képest.

Úgy gondolják, hogy felgyorsítja a gyógyulási időt és csökkenti a gyulladást, de további kutatásokra van szükség ezen eredmények megerősítéséhez.

Hogyan kell használni: Vigye fel a marshmallow root kivonatot tartalmazó krémet vagy kenőcsöt az érintett területre naponta háromszor.

Hogyan kell elvégezni a bőr tapasz tesztjét: Fontos elvégezni egy tapasz tesztet, mielőtt bármilyen helyi gyógyszert alkalmazna. Ehhez dörzsöljön egy fillér nagyságú összeget az alkar belsejére. Ha 24 órán belül nem tapasztal irritációt vagy gyulladást, biztonságosnak kell lennie máshol.

4. Elősegítheti a bőr általános egészségét.

A mályvacukor gyökér felhasználható az ultraibolya (UV) sugárzásnak kitett bőr megjelenésének javítására. Más szavakkal, bárki, aki valaha is napsütésben volt, részesülhet a helyi pillecukorgyökér alkalmazásából.

Bárlaboratóriumi a 2016-tól végzettkutatások támogatják a pillecukor gyökér kivonat alkalmazását az UV bőrápoló készítményekben, a kutatóknak többet kell megtudniuk a kivonat kémiai összetételéről és gyakorlati alkalmazásáról.

Hogyan kell használni: Reggel és este kenjünk be krémet, kenőcsöt vagy olajat, amely pillecukor gyökér kivonatot tartalmaz. Napozás után gyakrabban alkalmazhatja.

Hogyan kell elvégezni a bőr tapasz tesztjét: Fontos elvégezni egy tapasz tesztet, mielőtt bármilyen helyi gyógyszert alkalmazna. Ehhez dörzsöljön egy fillér nagyságú összeget az alkar belsejére. Ha 24 órán belül nem tapasztal irritációt vagy gyulladást, biztonságosnak kell lennie máshol.

5. Fájdalomcsillapítóként működhet.

Egy 2014-es tanulmány azt a kutatást idézi, hogy a pillecukor gyökér fájdalomcsillapítóként hat a fájdalom enyhítésére. Ezáltal a pillecukor gyökere kiváló választás lehet olyan fájdalomcsillapításra, amely fájdalmat vagy irritációt okoz, például torokfájás vagy kopás.

Hogyan kell használni: Vegyen 2–5 ml folyékony pillecukor kivonatot naponta háromszor. A kellemetlen érzés első jeleire is kiveheti a kivonatot.

6. Vízhajtóként működhet.

Az orvosi ziliz is megvan a lehetősége,hogy egyfajta vízhajtó. A vízhajtók segítik a testet a felesleges folyadék kiöblítésében. Ez segít a vese és a hólyag tisztításában.

Más kutatások szerint a kivonat támogathatja a vizelet egészségi állapotát. Egy 2016-os tanulmány szerint a pillecukor nyugtató hatása enyhítheti a húgyúti belső irritációt és gyulladást. A 2015-ös kutatás azt is sugallja, hogy antibakteriális hatása hasznos lehet a húgyúti fertőzések kezelésében.

Használat: Készítsen friss pillecukor gyökér teát úgy, hogy 2 teáskanál szárított gyökérhez ad egy csésze forró vizet. Zacskósis vásárolhat pillecukor teát. Igyon néhány csésze teát a nap folyamán.

7. Segíthet az emésztésben.

A mályvacukor gyökereszéles körének kezelésére is képes emésztési állapotok, beleértve a székrekedést, a gyomorégéstés a bél kólikát.

A 2011-es kutatásból kiderült, hogy a pillecukor virágkivonat potenciális előnyöket mutatott patkányok gyomorfekélyének kezelésében. A kivonat egy hónapos bevétele után fekélyellenes aktivitást figyeltek meg. Több kutatásra van szükség ezen eredmények bővítéséhez.

Hogyan kell használni: Vegyen 2–5 ml folyékony pillecukor kivonatot naponta háromszor. A kellemetlen érzés első jeleire is kiveheti a kivonatot.

8. Segíthet javítani a bélbélést.

A mályva gyökere segíthet az emésztőrendszer irritációjának és gyulladásának csillapításában.

Egy 2010-es in vitro tanulmány megállapította, hogy a pillecukor gyökérből származó vizes kivonatok és poliszacharidok felhasználhatók irritált nyálkahártyák kezelésére. A kutatások szerint a nyálkatartalom védőréteget hoz létre az emésztőrendszer bélésén. A mályva gyökere stimulálhatja a szövetek regenerálódását támogató sejteket is.

További kutatások szükségesek ezen eredmények bővítéséhez.

Hogyan kell használni: Vegyünk 2–5 ml folyékony pillecukor kivonatot naponta háromszor. A kellemetlen érzés első jeleire is kiveheti a kivonatot.

9. Antioxidánsként működhet.

A mályvacukor gyökér antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek megvédeni a testet a szabad gyökök által okozott károktól.

A 2011-es kutatás szerint a pillecukor-gyökér kivonat összehasonlítható a szokásos antioxidánsokkal. Annak ellenére, hogy erős teljes antioxidáns aktivitást mutatott, további kutatásokra van szükség ezen eredmények részletesebb kifejtéséhez.

Hogyan kell használni: Vegyen 2–5 ml folyékony pillecukor kivonatot naponta háromszor.

10. Támogathatja a szív egészségét.

A tudósok megvizsgálják a pillecukor virágkivonat potenciálját a különféle szívbetegségek kezelésében.

Egy 2011-es állatkísérlet a folyékony pillecukor virág kivonat hatásait vizsgálta a lipémia, a vérlemezke aggregáció és a gyulladás kezelésében. Ezek az állapotok néha aéskapcsolódnak szív-érrendszeri betegségekhez. A kutatók megállapították, hogy a virágkivonat egy hónapos szedése pozitív hatással volt a HDL-koleszterinszintre, elősegítve a szív egészségét. Több kutatásra van szükség ezen eredmények bővítéséhez.

Hogyan kell használni: Vegyen 2–5 ml folyékony pillecukor kivonatot naponta háromszor.

Lehetséges mellékhatások és kockázatok.

A fehérmályva gyökere általában jól tolerálható. Bizonyos esetekben gyomorrontást és szédülést okozhat. Alacsony dózissal kezdve, és fokozatosan haladva a teljes dózisig, csökkentheti a mellékhatások kockázatát.

A pillecukor gyökér 8 uncia pohár vízzel történő csökkentése szintén hozzájárulhat a mellékhatások kockázatának csökkentéséhez.

A pillecukor gyökerét egyszerre csak négy hétig szabad megtennie. Ügyeljen arra, hogy tartson egy hét szünetet, mielőtt folytatja a használatát.

Helyileg alkalmazva a pillecukor gyökere bőrirritációt okozhat. Mindig végezzen javító tesztet, mielőtt továbblépne egy teljes alkalmazással.

Beszéljen orvosával, ha más gyógyszereket szed, mielőtt elkezdené a pillecukrot, mivel kiderült, hogy kölcsönhatásba lép a lítiummal és a cukorbetegséggel. Bevonhatja a gyomrot és megzavarhatja más gyógyszerek felszívódását.

Kerülje a felhasználást, ha:

  • terhes vagy szoptat
  • , cukorbetegségben
  • van a tervezett műtét a következő két héten belül

Related Articles

Back to top button