Egészség

Nopal Cactus: előnyök és felhasználások.

Mi az a nopal kaktusz?

A daganatos kaktusz, más néven fügekaktusz, natív módon az Egyesült Államok délnyugati régióiban és Mexikóban található. A lapos kaktuszpárnák fiatalon fogyaszthatók. Amikor a kaktusz idősebb, túl nehéz enni. A nápál kaktusz Mexikó egyes régióiban az élelmiszerek gyakori összetevője.

A nopal kaktusz többféle módon alkalmazható, többek között zselékben és cukorkákban, valamint a vakolat megkeményedésének segédeszközeként. Számos gyógyászati ​​felhasználás is létezik, ennek a kaktusznak az egészségre gyakorolt ​​változatos előnyeinek köszönhetően.

1. Vírusellenes.

A megelőzés a legjobb védelmi vonal a vírusok fertőzésében. A nápális kaktusz vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és néhány előzetes kutatás azt mutatta, hogy vírusellenes aktivitással rendelkezik a herpes simplex vírus (HSV), a légúti syncytialis vírus (RSV) és a HIV ellen.

2. Védi az idegsejteket.

Az idegsejtek károsodhatnak, mint az összes többi sejt. Ez érzékszervi veszteséghez vagy fájdalomhoz vezethet. A nopal kaktusz védelmet nyújt ez ellen. Például egy 2014-es tanulmány megállapította, hogy neuroprotektív tulajdonságokat tartalmaz. Ez segíthet megakadályozni az idegsejtek károsodását vagy funkcióvesztését.

3. Magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik.

Az antioxidánsok megvédhetik sejtjeinket a szabad gyökök által okozott károktól. A kopár kaktusz tele van antioxidánsokkal, és egy 2013-as tanulmány kimutatta, hogy a kaktusz képes csökkenteni az oxidatív stresszt. Az antioxidánsok mindenkinek előnyösek lehetnek, kortól és a meglévő körülményektől függetlenül.

4. Szabályozni tudja a vércukorszintet.

A vércukorszint szabályozása hatalmas küzdelmet jelenthet a cukorbetegek számára. A kopár kaktusz kiegészítő megoldást nyújthat. Egyes kutatások azt mutatják, hogy a nopal kaktusz csökkentheti a vércukorszintet. Egy 2012-es tanulmánypéldául azt javasolja, hogy vegye be a nopal kaktuszt más cukorbetegség elleni gyógyszerekkel a vércukorszint szabályozásának elősegítése érdekében.

5. Kezelheti a megnagyobbodott prosztatát.

A megnagyobbodott prosztata kényelmetlen problémát jelenthet a férfiak számára, ami miatt gyakrabban kell vizelni. Korai kutatások kimutatták, hogy a nopal kaktusz segíthet a megnagyobbodott prosztata kezelésében, sőt hatékony lehet a prosztatarák kezelésében is. Bónusz: Lehetséges, hogy kevesebb mellékhatással képes erre, mint a hagyományos vényköteles gyógyszerek.

6. Csökkentheti a koleszterint.

Egy korai tanulmány bizonyítékokat talált arra vonatkozóan, hogy a nopal kaktusz képes csökkenteni a koleszterint. Míg a koleszterin szintje csökkent, az LDL-koleszterin (vagy a „rossz” koleszterin) jelentősen csökkent. A nopal kaktusz sokkal kevesebb mellékhatással képes csökkenteni a koleszterinszintet, mint a hagyományos koleszterin gyógyszerek.

7. Megszüntetheti a másnaposságot.

A nápális kaktusz valóban segíthet a másnaposság tüneteiben. Van egy fogás – akkor a leghatékonyabb, ha az ivás megkezdése előtt beveszi a kaktusz kivonatát, megelőzve ezzel a problémát, ahelyett, hogy később kezelné. Egy 2004-es tanulmány szilárd bizonyítékokat talált arra vonatkozóan, hogy a nopal kaktusz kivonat jelentősen csökkenti a másnaposság súlyosságát, ha ivás előtt szedik.

Formák és adagok.

A kopár kaktusz egészségügyi előnyei többféle módon érhetők el. A legnyilvánvalóbb módszer – amely a legjobb egészségügyi előnyöket is kínálja – a kaktusz közvetlen elfogyasztása. Szedhet kapszulát, port, kivonatot és akár folyékony formában is.

További kutatásokra van szükség a kaktusz egyes formáinak biztonságos és hatékony dózisainak meghatározásához. A legtöbb kiegészítő általában napi legalább egy 500-650 milligramm adag bevételét javasolja.

 

Related Articles

Back to top button