Egészség

TUDCA.

 

A kutatók folyamatosan tanulmányozzák, hogy mitől ketyeg a tested. Melyek a betegség vagy a betegség kiváltó okai? Sok betegség vezet ugyanahhoz a problémás forráshoz? Számos út egyre inkább úgy tűnik, hogy visszavezet a máj epevezetékéhez és az emésztőrendszer egészségéhez. De még ennél is fontosabb kérdés ez:

Mit tehetek vagy tehetek, hogy a máj epeútom egészséges legyen?

Vannak tápanyagok, amelyekre összpontosíthat az étrendbe való belépéshez a jobb májműködés érdekében. Ezen kívül vannak olyan gyógynövények , amelyek támogathatják a májat is. A kávé beöntés segíthet a máj epevezetékének méregtelenítésében is. De van egy rejtett drágakő a máj működésének növelésére, amelyről a legtöbb ember nincs tisztában.

Ez a rejtett drágakő a TUDCA.

Mi az a TUDCA?

A tauroursodeoxycholsav, a TUDCA, az epesav összetevője. Terápiaként használják olyan emberek számára, akiknek bármilyen problémája van a májban vagy a máj epevezetékében. Csak csekély mennyiségben van testében ez a csodálatos vegyület. A TUDCA mennyiségének növelése a szervezetben segíthet tisztázni a májával kapcsolatos problémákat.

Szórakoztató tény: Lehet, hogy csak nyoma van, de az ázsiai medvék epe csaknem 50% -a ennek a fajta epesónak! A tudósok szerint ez az egyik oka annak, hogy a medvék képesek hibernálni, amíg ők.

Hogyan készül a TUDCA?

Mint a tested számos mechanizmusa, a TUDCA is mikrobiális folyamat révén jön létre.

Az epesók a máj epeútján keresztül szabadulnak fel a belébe. Ezután a bélben lévő mikrobák metabolizálják az epes sókat ursodeoxicholsavvá vagy UDCA -vá. Később egy taurin molekulához kapcsolódik a TUDCA létrehozásához.

Ez a testedben történik, de ugyanazon folyamat révén a testen kívül is szintetizálható.

De a mikrobák nem tudják elvégezni a dolgukat, ha nem adunk nekik epesókat.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a TUDCA?

A TUDCA előnyei leginkább azoknak az embereknek a segítésével járnak, akiknek úgynevezett kolesztatikus betegségeik vannak. Ezek bármilyen problémák az epe májból a belekbe áramlásával. Így ezek a mikrobák éheztetik az epesókat, hogy működjenek együtt.

Alapvetően kétféleképpen válhat problémává epe-rendszere:

 • Fizikailag elzáródhat.
 • Elkezd kevesebb és alacsony minőségű epét termelni, amely nem végzi a feladatát.az epevezeték

Hogyan lehetblokkolva?

 

Képzelje el, hogy epevezetékei olyanok legyenek, mint egy fa. A máj külső részein lévő kicsi, sovány ágak nagyobb ágakig vezetnek. Azok a nagyobb ágak nagyobbak lesznek az átmérővel, minél közelebb kerül a fa törzséhez. Az összes ág végül csatlakozik a csomagtartóhoz. A csomagtartó olyan lenne, mint a fő epeutad a májtól. A kisebb ductulusok először eltömődnek. Ezután a közbenső csatornák eltömődnek, amíg a fő máj epeútja szigorúan korlátozódik.

A máj epevezetéke többféleképpen fizikailag is elzáródhat: Az

 • epehólyag kövei elzárhatják és megakadályozhatják az epe áramlását. A
 • májkárosodás hegszövet kialakulást okozhat az epe csatornájában, így a nyílás sokkal kisebb lesz, így kevesebb epe juthat be olyan
 • vírusokba, mint a hepatitis C hegszövetet hozhat létre, valamint csökkentheti a csatorna nyílását
 • A helytelen étrend miatt az epe vastag és iszapos lehet, nem képes megfelelően áramolni A
 • paraziták fizikailag blokkolhatják az epevezetéket
 • Daganatok vagy ciszták
 • Autoimmun rendellenességek vagy cisztás fibrózis A
 • zsíros májbetegség trigliceridek gyűjtését okozhatja az epevezetékben, és blokkolja.

Bizonyos gyógyszerek kémiailag megváltoztathatják az epe áramlását és az epe minőségét. Ide tartoznak:

 • Magas vérnyomáshasznált diuretikumok
 • kezeléséreVérnyomásgyógyszerek
 • Ösztrogén terápiák
 • elleniSzorongás elleni gyógyszerek 
 • Gyógyszerek II. Típusú cukorbetegség elleni 
 • antibiotikumok számára

Mi az epe nagy ügye?

A TUDCA elősegíti a máj epevezetékét és támogatja a májat. De miért fontos ez?

Ha nincs szabadon folyó epevezetéke, akkor dominóhatást okoz, amely negatívan befolyásolja az egészségét minden területen.

Gondoljon a májára, mint egy város vízfeldolgozó üzeme. A város minden csövéből és lefolyójából a víz egy központi helyre olvad össze. Ott megtisztítják a törmeléktől és a szennyeződéstől. Ezután tiszta, tisztított víz áramlik vissza a város összes otthonába és vállalkozásába. A szennyezett iszapot elszállítják, így nem válik problémává, és ismét szennyezi a vizet. A ciklus folyamatosan ismétlődik, hogy megvédje az embereket a szennyezett víztől.

A tested ugyanaz. Nyirok- és kardiovaszkuláris rendszere az összes folyadékát e rendszerek „csövén” keresztül a májába nyomja. Ezután a máj kiszűri az összes folyadékot, eltávolítva a törmeléket és a veszélyes vegyszereket. A megtisztított vér és nyirok visszakerül a forgalomba. A máj által gyűjtött szennyezett iszap az epébe kerül. Aztán „elhúzódik” a belekben és a székleten keresztül, hogy ne szennyezzenek.

Ha a máj epevezetéke eltömődött, teste nem tudja elhúzni a szennyezett iszapot. Stagnálva ül a májban és az epehólyagban. Amellett, hogy folyamatosan ki van téve a szemétnek, amelyet a máj el akar távolítani, ez a szemét „rothadni” kezd. Gyulladást és májkárosodást okoz.  

De a problémák nem maradnak meg a májban. Az, hogy az epevezetéken keresztül nem tudja megfelelően eltávolítani a méreganyagokat, hatással van más szerveire, például a tüdejére és a vesére. Ez a bőr viszketését is okozhatja, és növelheti a bakteriális fertőzés esélyét.  

Az epe a zsírok és a zsírban oldódó vitaminok lebontásához és felszívódásához is szükséges. Ha az epe szabadon nem áramlik a belekbe, hiányt okozhat ezekben a fontos tápanyagokban. Ez még inkább növeli a veszélyes dominóhatást.

A jó hír az, hogy a máj epevezetékének áramlása szintén dominóhatást fejthet ki – pozitív!

A TUDCA hatféle módon működik azonnal, amint elkezdi megvalósítani az egészségügyi tervében: 

1. A TUDCA stimulálja az epeáramlást

Csakúgy, mint a rönkök eltávolítása, amelyek elárasztják a folyót egy áradás után, a TUDCA segít eltávolítani azt, ami elzárja a máj epevezetékét. az áramlástól. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a TUDCA segíthet az epe mozgásában 250% -kal többet, mint a TUDCA szedése előtt! 

A TUDCA nemcsak drámai módon növelte az epe felszabadulását, hanem maga az epe minőségét is javította. Nagyobb mennyiségű epesó van a belekben lévő mikrobák számára, hogy több saját TUDCA-t hozzon létre.

Az epe mozgása segíteni fogja a lefelé irányuló szerveket, de ez segít a májsejtjein belül is.

2. A TUDCA segít a mitokondriumokban

a májszövetben Ha a máj epeútja eltömődött, a máj belülről kifelé halni kezd sejtszinten.

Amikor a máj nem képes kiüríteni a szennyező anyagokat, hogy azokat a beled elvigye, hatalmas mennyiségű szabad gyökö képződik a májsejtjeiben. Ezeknek a májsejteknek a mitokondriumait az összes reaktív oxigénfaj támadja. Lehetetlenné teszi számukra, hogy helyesen végezzék a fehérjék hajtogatását. A sejtjei úgy vannak programozva, hogy meghaljanak, ha nem tudják hatékonyan elvégezni a munkájukat.

A TUDCA mindhárom problémáját lecsaphatja és kezelheti a májban.

A TUDCA segít:

 • Fenntartani a megfelelő fehérje-hajtogatási folyamatot
 • Csökkenteni a szabad gyökök oxigénszükségletét
 • Megállítani a májsejteket a programozott sejtpusztulástól.

3. A TUDCA csökkentimájjában

a májenzimeket Hanagy a stressz az elzáródott epevezeték miatt, májenzimjei jelentősen megemelkedhetnek. A TUDCA további előnye, hogy csökkenti ezeket a májenzimeket. Egy tanulmány kimutatta, hogy még egy szerény TUDCA adag is drámai módon csökkentheti májenzimjeit két hónap alatt.

 1. A TUDCA segít meggyógyítaniMája

a máj epevezetékétegészséges állapotban az ATP-t (a sejtjeink által termelt és tovább élő energiát) epébe bocsátja. Ha májsejtjei nem működnek, nem tudják az epét ATP-vel feltölteni. A TUDCA segíti a sejtjeit, hogy visszatérjenek a helyes pályára, az ATP-t az epefolyadékba juttatva. De miért lenne ez fontos?

A tested hihetetlen védő és gyógyító mechanizmusokkal rendelkezik. Tudja, mennyire fontos a máj epevezetéke! Az ATP szekréciója az epébe további védelmet nyújt az epevezeték sejtjeinek, miközben ezeken a sejteken keresztül áramlik. (8) Ez segít megakadályozni, hogy károsodjanak vagy hegesedjenek, amikor a máj veszélyes vegyi anyagokat dob ​​ki, amelyeket a széklet vesz el. Az epe áramlásának és az ATP felszabadulásának stimulálása megerősíti az epevezeték bélését.

5. A TUDCA segíti

a beleket Ha a máj epevezetéke nem működik megfelelően, akkor a bélműködése is megváltozik. Elzáródott epevezetéke a következőket eredményezheti:

 • Bélgyulladás
 • Megváltozott gén expresszió a bélben
 • Szivárgó bél
 • Megváltozott bél mikrobiómája
 • Megnövekedett inzulinrezisztencia
 • A mikrovillusok károsodása és elvesztése 

Ismételten a TUDCA előnyei mentik meg a napot a csata minden frontján!

A TUDCA csökkentheti a gyulladásos reakciót a bélben, valamint a gyulladásos citokineket. Jobbra megváltoztathatja a génexpressziót. Segít megerősíteni a bél szűk kereszteződéseit, segít megszüntetni a szivárgó béleket. A TUDCA segít megszilárdítani a bélgátat. (A szivárgó bél valódi oka elzáródott máj epeutak?) A

TUDCA segíthet helyreállítani a megfelelő mikrobiómát a belekben, több epesót adva számukra. Az epe alacsony szintje szintén hozzájárul a SIBO vagy a vékonybél baktériumok elszaporodásához. A SIBO gyulladást és főbb emésztési problémákat okoz. A TUDCA megállítja ezt az egyensúlyhiányt és visszaállítja az egyensúlyt. A jobb mikrobiom a javított inzulinválaszt is elősegíti.

A TUDCA segít megvédeni és helyreállítani a belekben lévő mikrovillákat. Ha nincs elegendő egészséges mikrovillus a tápanyagok felszívódásához, hiányosságokat okoz mind a mikro-, mind a makrotápanyagoknál. A mikrovillusok erősítése lehet a legfontosabb TUDCA előny a belekben.

A jobb epeáramlás a vastagbél felé is áramlik. A TUDCA segíti a fekélyes vastagbélgyulladást és a vastagbélben esetlegesen fellépő gyulladásokat. Segít megvédeni a vastagbél nyálkahártyájának sejtpusztulásától, hasonlóan ahhoz, ahogyan megvédi a máj sejtjeit.

6. A TUDCA segít megvédeni a vírusoktól Az olyan

vírusok, mint a hepatitis, károsíthatják a májat, és megakadályozhatják annak megfelelő működését. A hepatitis pusztító vírus lehet. A TUDCA ismét megment, és segít megakadályozni a vírus bejutását a sejtjeibe. Pajzsként áll a sejtreceptorok előtt.

De nem ez az egyetlen vírus, amelyet a TUDCA segít megvédeni.

Az A influenza a TUDCA segítségével bejuthat a sejtjeibe is. Kimutatták, hogy segít megállítani a vírus replikációját. A TUDCA még növelheti testének képességét a vírus elleni küzdelemre. Segít immunsejtjeiben a vírus gyorsabb elpusztításában.
A TUDCA gátolhatja az RSV-fertőzés terjedését a testében is. 

Ez az epekomponens nagyszerű védekező a vírusok ellen!

A TUDCA más egészségügyi kérdésekben is segít.

Nem becsülheti le az epevezeték TUDCA előnyeit, és azt, hogy ez milyen hatással lesz az egészségére. De a TUDCA nem áll meg itt. Pozitív hatással lehet a test más területeire is.

Ezek a bónusz előnyök idővel bekövetkeznek, amikor következetesen szedi a TUDCA-t. De ne tévedjen, ezek az előnyök hatalmas hatással vannak általános egészségi állapotára: 

1. A TUDCA segít

a pajzsmirigyben A pajzsmirigy funkciói mennyire képesek meghatározni, hogy mennyi energiával rendelkezik. Ez befolyásolhatja a testsúlyát, valamint azt, hogy mennyire jól használja az inzulint.  

A TUDCA segít növelni a pajzsmirigy működését. Segít a sejtek energiaszabályozásában. A barna zsírszövet metabolikusan aktívabb, mint a fehér. Egy tanulmány kimutatta, hogy a TUDCA megduplázhatja a barna zsírszövet mennyiségét! A TUDCA növeli a felhasznált energia mennyiségét, és segíti az inzulin jobb felhasználását.

2. A TUDCA segíti a szívet A

magas inzulinszint a vérben a gyenge inzulinhasználat miatt nemcsak a testsúlyát befolyásolja. A magas glükózszint károsítja az endothel sejteket. Ezek azok a sejtek, amelyek minden szerved és ered belsejét kibélelik. Ez a károsodás növeli a szív- és érrendszeri betegségek esélyét.

A TUDCA segít megvédeni ezeket a speciális sejteket, amelyek szegélyezik a szíved és az artériád. Csökkenti az oxidatív stresszt. Megakadályozza, hogy túl sok glükóz jelenlétében az endothelsejtek működőképtelenné váljanak. 

Ahogy a TUDCA megakadályozta a májban a sejtek pusztulását, ez a szívizomban is segíthet. A szívizom sejtjei szívroham során elpusztulnak. A TUDCA élesen csökkenti a szívroham során elpusztuló sejtek számát. Ez segíthet a szívroham miatt károsodott sejtjeinek gyógyításában is.

3. A TUDCA idegvédő A

TUDCA bebizonyította, hogy segít az idegrendszer és az agy egészségi problémáiban. Segíthet:

 • Alzheimer-kór
 • Parkinson-kór
 • Huntington-kór
 • Stroke

Az Alzheimer-kórra a TUDCA segít megakadályozni a DNS törését és a sejtjeinek hosszabb életet. Segíthet megelőzni a memória elvesztését és megőrizni a kognitív funkciók működését. A TUDCA segít csökkenteni az amiloid plakk mérgező hatásait az agyadban is.

A Parkinson-kórra a sejtpusztulás és a mitokondriális diszfunkció jellemző. A TUDCA ismét megnövelheti az agysejtjeinek élettartamát, és elősegítheti a mitokondrium jobb működését. Ez is csökkentheti az idővel elvesztett dopaminsejtek számát.

A TUDCA ugyanúgy előnyben részesíti a Huntington-betegségben szenvedőket, mint az Alzheimer-kór. A DNS és a kognitív funkció védelme mellett a TUDCA megakadályozhatja a mitokondrium duzzadását.

A TUDCA segíthet megvédeni agyadat a stroke hatásaitól. Egy tanulmány kimutatta, hogy az agykárosodás 50% -kal csökkent a TUDCA miatt.

A neurológiai rendellenességek mindegyikében a fontos elvitel ugyanaz: a

TUDCA megakadályozza, hogy agysejtjei meghaljanak.

TUDCA – Alapvető, de erőteljes

Kísértő elvetni, hogy a TUDCA milyen hatásos lehet az egészségedre, ha csak az emésztés szempontjából gondolsz rá. Az epeáramlás stimulálása minden területen hatással van az egészségére. Ezért az orvosok egyre inkább arra összpontosítanak, hogy a máj epevezetéke jól áramoljon. Javítja a következőket:

 • Máj
 • mitokondrium
 • intesztinumok és mikrobiómák
 • Pajzsmirigy
 • vírusvédelem
 • Szív-
 • agy
 • gén expresszió

 

Related Articles

Back to top button